MARCHEWKOWE SPAGHETTI
Troszkę makaronu, warzywek i można wyczarować niecodzienne danie obiadowe :). Moja propozycja to coś z niczego czyli czyszczenie lodówki oraz szafek :)
Składniki (1 porządna porcja):
- 80 g makaronu spaghetti
- 1 średnia marchewka
- 0,5 papryki
- cebula
- 250 g jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka musztardy
- 0,5 łyżeczki masła klarowanego
Wykonanie:
Marchewkę umyć i pokroić na cienkie paseczki używając obieraczki do ziemniaków.Paprykę pokroić w cieniutkie paseczki. Cebulę posiekać w drobną kostkę - zeszklić na maśle. Dodać marchew oraz paprykę - smażyć razem.
W międzyczasie zacząć gotować makaron w osolonej wodzie.
Jogurt wymieszać z musztardą, dodać do niego 4 łyżeczki gotującej się wody z makaronu. Zamieszać. Następnie dodać do warzyw na patelni.Podsmażać całość, mieszając co jakiś czas, do momentu aż marchew oraz papryka będą miękkie.
Makaron odcedzić, wyłożyć na niego nasze warzywa i jeść :)
Ps. oczywiście jeśli ktoś ma chęć to można dodać mięsko - podsmażyłabym je razem z miękkimi warzywami
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz