środa, 28 sierpnia 2013

Marchewkowe bezmięsne spaghetti

MARCHEWKOWE SPAGHETTI

Troszkę makaronu, warzywek i można wyczarować niecodzienne danie obiadowe :). Moja propozycja to coś z niczego czyli czyszczenie lodówki oraz szafek :)


Składniki (1 porządna porcja):
 - 80 g makaronu spaghetti
 - 1 średnia marchewka
 - 0,5 papryki
 - cebula
 - 250 g jogurtu naturalnego
 - 1 łyżeczka musztardy
 - 0,5 łyżeczki masła klarowanego

Wykonanie: 
Marchewkę umyć i pokroić na cienkie paseczki używając obieraczki do ziemniaków.Paprykę pokroić w cieniutkie paseczki. Cebulę posiekać w drobną kostkę - zeszklić na maśle. Dodać marchew oraz paprykę - smażyć razem.
W międzyczasie zacząć gotować makaron w osolonej wodzie.
Jogurt wymieszać z musztardą, dodać do niego 4 łyżeczki gotującej się wody z makaronu. Zamieszać. Następnie dodać do warzyw na patelni.Podsmażać całość, mieszając co jakiś czas, do momentu aż marchew oraz papryka będą miękkie.
Makaron odcedzić, wyłożyć na niego nasze warzywa i jeść :)

Ps. oczywiście jeśli ktoś ma chęć to można dodać mięsko - podsmażyłabym je razem z miękkimi warzywami

 


Smacznego :)
Makaron kreatywnie

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz